Įdarytos paprikos
2 paprikų (pasirinktos spalvos);
1 pakelio ryžių;
1 indelio maskarponės;
1 svogūno;
Keleto česnako skiltelių;
Alyvuogių aliejaus;
Druskos ir pipirų.
2 paprikų (pasirinktos spalvos);
1 pakelio ryžių;
1 indelio maskarponės;
1 svogūno;
Keleto česnako skiltelių;
Alyvuogių aliejaus;
Druskos ir pipirų.
- Žingsnis 1Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, vadovaudamiesi ant pakuotės nurodytomis instrukcijomis. Nukoškite ir palikite atvėsti.
- Žingsnis 2Nupjaukite paprikų viršutinę dalį, išimkite jų sėklas ir pertvaras, palikdami sveikas išorines dalis. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
- Žingsnis 3Keptuvėje arba puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kepkite ant vidutinės kaitros, kol svogūnai taps skaidrūs ir suminkštės.
- Žingsnis 4Į keptuvę / puodą su svogūnais ir česnaku sudėkite virtus ryžius ir nusausintus kukurūzus iš skardinės. Gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kepkite dar keletą minučių, kad visi ingredientai gerai susimaišytų ir įgautų aromatą.
- Žingsnis 5Atvėsusį mišinį šaukštu sudėkite į paruoštas paprikas. Būkite dosnūs – mišinio turėtų būti pakankamai, kad paprikos gražiai prisipildytų.
- Žingsnis 6Uždėkite ant įdarytų paprikų po tris šaukštus maskarponės sūrio ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
- Žingsnis 7Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoštas įdarytas paprikas dėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi arba lengvai pateptą aliejumi. Kepkite apie 30 min., kol įdarytos paprikos taps minkštos, o jų viršus gražiai apskrus.
- Žingsnis 8Išėmę paprikas iš orkaitės, palaukite kelias minutes, kad jos šiek tiek atvėstų, ir tada patiekite. Šios keptos, įdarytos paprikos su sūriu puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip šiltas užkandis.
Meksikietiškos tortilijos
„Bonduelle“ receptai pietums privers suabejoti, kokioje šalyje ragaujate savo maistą! Šį kartą ant jūsų stalo – tikros meksikietiškos tortilijos.
Čili troškinys
Raudonosios pupelės tinka daugumoje patiekalų, tačiau čili troškinys be jų sunkiai įsivaizduojamas. Aromatingas, aštrus troškinys nukels į saulėtąją Meksiką ir sušildys kiekvieną. Mėgaukitės gardžia ir sočia meksikietiška vakariene su visa šeima ar svečiais. Norite pasigaminti troškinį greičiau? Pasinaudokite Bonduelle ingredientų rekomendacijomis ir šefo patarimais.
Daržovių apkepas
Daržovės – tai ne tik gardus ir spalvingas patiekalų akcentas, bet ir nepakeičiamas vitaminų, mineralų bei skaidulų šaltinis. Geriausia tai, jog yra daugybė būdų, kaip jas galite įtraukti į savo kasdienę mitybą. Vienas tokių – gardus, maistingas ir sotus vegetariškas daržovių apkepas. Jis puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarienei, be to, yra skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Taip pat šis patiekalas yra šauni galimybė išnaudoti namuose turimas daržoves ir paversti savo mitybą ne tik palankesne sveikatai, bet ir įdomesne. Tad kviečiame nieko nelaukti ir išbandyti mūsų receptą!