Pinterest

Indiškas vištienos karis

Aromatingas, švelniai aštrus ir nepaprastai kreminis – šis indiškas vištienos karis yra tikras komforto maistas, kuris užburia savo sodriu skoniu ir švelnia tekstūra. Grietinėlėje troškinta vištiena, papildyta šparaginėmis pupelėmis ir saldžiomis geltonosiomis paprikomis, sukuria subalansuotą patiekalą, kuris ne tik sušildo kūną, bet ir pripildo namus nepakartojamu prieskonių aromatu. Lengvai paruošiamas ir maistingas, šis vištienos karis puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms vakarienėms su šeima ar draugais.
Lengvas
4 asmenims
20 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
1 skardinės „Bonduelle“ šparaginių pupelių;

1 saujos laiškinių svogūnų;

2 geltonųjų paprikų;

500 g vištienos krūtinėlės;

2 v. š. saulėgrąžų aliejaus;

200 ml daržovių sultinio;

250 ml grietinėlės;

1–2 v. š. krakmolo;

1 v. š. kario prieskonių;

druskos ir pipirų.
Ingredientai 4 porcijoms
1 skardinės „Bonduelle“ šparaginių pupelių;

1 saujos laiškinių svogūnų;

2 geltonųjų paprikų;

500 g vištienos krūtinėlės;

2 v. š. saulėgrąžų aliejaus;

200 ml daržovių sultinio;

250 ml grietinėlės;

1–2 v. š. krakmolo;

1 v. š. kario prieskonių;

druskos ir pipirų.
  1. Žingsnis 1
    Laiškinius svogūnus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Žingsnis 2
    Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite kubeliais.
  3. Žingsnis 3
    Vištienos krūtinėlę supjaustykite stambiais kubeliais ir iškepkite keptuvėje. Apibarstykite prieskoniais.
  4. Žingsnis 4
    Į vištieną sudėkite papriką, svogūnų laiškus, įpilkite sultinį ir grietinėlę, užvirkite. Užvirus, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Vėliau įdėkite krakmolą.
  5. Žingsnis 5
    Šparagines pupeles nusausinkite ir sudėkite į padažą. Viską trumpai patroškinkite.
  6. Žingsnis 6
    Viską pagardinkite kario prieskoniais, druska ir pipirais. Papuoškite svogūnų laiškais.